Normaliserend en anti-stigmatiserend

GGZ Opweg stelt de cliënt centraal door een zo normaal als mogelijk vervoer in te zetten om zo voorbij te gaan aan (zelf) stigma als gevolg van de kwetsbaarheid van de cliënt door zijn of haar geestelijke aandoening. De autonomie van de cliënt staat binnen onze visie voorop en loopt als rode draad door het proces.

Verpleegkundige begeleiding

Professionele begeleiding voor, tijdens en na een rit is van essentieel belang voor het waarborgen van de kwaliteit in het vervoer. De cliënt wordt op een humane manier begeleid waarbij motiverende gespreksvoering en de-escalerende gesprekstechnieken in worden gezet om elke rit zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook een snelle en professionele aanvang en aflevering staat bij ons hoog in het vaandel. We nemen de tijd en hebben aandacht voor elke cliënt. Al onze begeleiders zijn gediplomeerde verpleegkundige met minimaal 5 jaar ervaring in de (acute) psychiatrie.

Dag en nacht beschikbaar

De zorg kent geen sluitingstijden. Om onze dienstverlening dan ook zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de (acute-)zorgbehoefte van de cliënten en de efficiëntie binnen psychiatrische afdelingen, zijn wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor het uitvoeren van ad hoc en bestelde ritten.

Begeleiding naast vervoer

Naast begeleiding in de bus, is er ook de mogelijkheid om GGZ Opweg in te zetten voor het begeleiden van cliënten bij bijvoorbeeld ziekenhuisbezoeken, rechtbankbezoeken en verlof. Dit kan uiteraard aansluiten op het vervoer, heen en terug.

Buitenregionale ritten

Buiten kantoortijden kan het soms lastig zijn om passend vervoer te vinden voor cliënten die van of naar een locatie buiten de regio vervoerd moeten worden. De ritten die GGZ Opweg uitvoert kunnen elke gewenste locatie binnen Nederland als startpunt of bestemming hebben.

Passend vervoersmiddel

Een prettige omgeving kan helpen in het de-escalerend vervoer. Wij rijden in een aangepaste Mercedes V-klasse bus; veilig, prikkelarm en comfortabel. De bus is uitgerust met o.a. privacy glas, comfortabele stoelen en uiteraard alle veiligheidsvoorzieningen. Ook hebben wij de afweging gemaakt onze naam niet op de bus te bedrukken.

Ruimte voor meerijders

Bij alle ritten bestaat er de mogelijkheid om extra passagiers mee te vervoeren. Familie, kennissen of verpleegkundige van de eigen afdeling kunnen vaak een vertrouwde omgeving creëren die de cliënt ondersteund in het vervoer.

Snelle aanrijtijd

Door onze centrale standplaats in Noord-Amersfoort zijn wij in veel gevallen in staat om snel ter plekke te zijn bij ad hoc ritten. We geven bij elke bestelde rit een duidelijke tijdindicatie aan, en doen er alles aan om dit te realiseren.